Köszöntő

A KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája dolgozói, tanulói nevében köszöntöm a Tisztelt Olvasót, iskolánk 50. tanévében.

1968-ban az akkori ipari igények növekedése miatt vált szükségessé, hogy legyen egy újabb önálló iskola a vállalatok szakember utánpótlásának biztosításához. Nagy kihívás lehetett ez egykori elődjeinknek, megteremteni egy iskolát, összehangolni a képzést a gazdasági szereplőkkel. Megoldották, itt vagyunk, és most emlékezünk az elmúlt 50 évre.

Az eltelt 50 év alatt részesei voltunk a szakképzés szinte állandó változásának. A változások közepette célunk mindig az volt, hogy tanulóink megkapják azokat az ismereteket, amelyekkel versenyképes szereplői lesznek a munkaerő piacnak.

Az igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük képzési palettánkat, törekszünk új vállalati kapcsolatok kialakítására, ennek is köszönhető, hogy minden szakmacsoportban van vállalati kapcsolatunk és térségünk legjelentősebb vállalkozásait partnereink között tudhatjuk. A kollégák odaadó munkája mellett ennek is köszönhető, hogy a Kandó térségünk ismert és elismert iskolája lett.

Iskolánkban eddig több ezer diák szerzett szakmai végzettséget vagy szakmai érettségi vizsgát. Közülük sokan ismert és elismert tagjai lettek társadalmunknak. Jó szakemberként, cégtulajdonosként, tervező mérnökként, művészként dolgozva mondhatják el, hogy a Kandóban kapták meg az alapokat szakmai munkájukhoz. Mi tanárok büszkék vagyunk rájuk, hiszem, hogy szívesen emlékeznek vissza kandós éveikre, és jó hírnevét keltik a Kandónak.

Az átélt korszakban az iskola neve is többször változott, 1991-ben vettük fel Kandó Kálmán nevét, akinek neve arra kötelez bennünket, hogy szakmájukat szerető, elhívatott szakembereket képezzünk.

Az 50 év alatt a diákok is sokat változtak, tanáraink oktatták-oktatják az X, Y és Z generációba tartozó tanulókat, és az elkövetkező 50 év nyitányaként megjelennek az iskolánkban az ALFA generáció tagjai is. Ezzel együtt megváltoznak a szakképesítések, átalakulnak a szakmai követelmények is. Ennek megfelelni legalább akkora kihívás, mint elődjeinknek megteremteni az új iskolát. Ahogy nekik sikerült, mi is bízunk abban, hogy a százéves évfordulót ünnepelve utódaink elismerően néznek vissza a mostani korosztály munkájára.

Az évkönyvben szeretnénk bemutatni az eltelt évek legfontosabb mozzanatait, mindazokat, amelyeknek megvalósulásához mindenki hozzátett valamit, aki az elmúlt ötven évben ebben az intézményben dolgozott. Mindazokat, amelyek nélkül nem lennénk képesek megfelelni a jövőben jelentkező kihívásoknak.

Szeretném megköszönni kollégáimnak a sok munkát, amely nélkül nem jöhetett volna létre évkönyvünk. Fogadják és olvassák szeretettel!

Üdvözlettel: Juhász Imre igazgató

Az oldal megtekintése a következő böngészők valamelyikével javasolt:
Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome